Επέκταση της TV BRICS με Αραβική Έκδοση και Κάλυψη Συναντήσεων BRICS στο Καζάν

Επέκταση της TV BRICS με Αραβική Έκδοση και Κάλυψη Συναντήσεων BRICS στο Καζάν

Η διευθύνουσα σύμβουλος του διεθνούς ενημερωτικού δικτύου TV BRICS, Γιάνα Τολστίκοβα, ανακοίνωσε τη νέα αραβική έκδοση του δικτύου, κατά τη διάρκεια της 16ης Συνόδου Κορυφής των BRICS, που λαμβάνει χώρα στο Καζάν της Ρωσίας. Με αυτή την προσθήκη, τα αραβικά γίνονται η έκτη γλώσσα που προσφέρεται από το δίκτυο, μετά τα ρωσικά, αγγλικά, κινέζικα, πορτογαλικά και ισπανικά.

«Έχουμε παρατηρήσει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τη Λατινική Αμερική και τον αραβικό κόσμο, γι’ αυτό ξεκινάμε πλήρη κάλυψη στα ισπανικά και αραβικά», δήλωσε η Τολστίκοβα. Η νέα αραβική πύλη θα περιλαμβάνει ειδήσεις, άρθρα, συνεντεύξεις και ειδικά πρότζεκτ που στοχεύουν στην παρουσίαση των χωρών BRICS+.

Αναμένονται και νέες πρωτοβουλίες, όπως το ξεχωριστό τηλεοπτικό κανάλι στην αραβική γλώσσα, καθώς και η κάλυψη σημαντικών γεγονότων, όπως οι επερχόμενες σύνοδοι κορυφής των BRICS και G20. Το TV BRICS έχει ήδη εγκαινιάσει το πρόγραμμα μέσων ενημέρωσης BRICS & G20 σε έξι γλώσσες, προσφέροντας ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Η Τολστίκοβα εξέφρασε την ετοιμότητα της τηλεόρασης για τη σύνοδο κορυφής στο Καζάν, με στόχο την κάλυψη των εκδηλώσεων των ηγετών και την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας. Η ανάπτυξη του δικτύου στην αραβική αγορά συμβαδίζει με το ενδιαφέρον αρκετών αραβικών κρατών για ένταξη στις BRICS, όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος.

Πηγή: documentonews.gr