Επικαιρότητα: Οι Παγκόσμιες Προκλήσεις του Χειμώνα και οι Πολιτικές Αντιπαραθέσεις

Επικαιρότητα: Οι Παγκόσμιες Προκλήσεις του Χειμώνα και οι Πολιτικές Αντιπαραθέσεις

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει ότι οι νέοι ψηφοφόροι είναι απρόβλεπτοι, σύμφωνα με νέα μελέτη της Shell. Η μελέτη δείχνει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των νέων ηλικίας 12 έως 25 ετών έχει αλλάξει και πλέον δεν είναι η κλιματική αλλαγή, αλλά ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Στη Γαλλία, η Le Figaro εστιάζει στις επιδημίες του χειμώνα, αναφέροντας την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της γρίπης και του Covid, που έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post ενημερώνει για την προθεσμία που έθεσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, απειλώντας να διακόψουν τις αποστολές όπλων αν δεν υπάρξει δράση.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρεται σε τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, το οποίο ζητά βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα προτού ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την αποστολή όπλων.

Ο Guardian στη Βρετανία δημοσιεύει ότι οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για πιθανή διακοπή της μεταφοράς όπλων εάν δεν διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα.

Στην Ισπανία, η El Pais σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων απέλασης εκτός ΕΕ για τους «παράτυπους μετανάστες».

Αναφορικά με την Αφρική, η Wall Street Journal μιλά για ένα νέο μουσείο που θα ανοίξει κοντά στις πυραμίδες, προβάλλοντας τους αρχαίους θησαυρούς της Αιγύπτου.

Στον κόσμο της τεχνολογίας, η Tagesspiegel εξετάζει αν η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι βιώσιμη χωρίς τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, καθώς πολλές τεχνολογικές εταιρείες υιοθετούν τη πυρηνική ενέργεια για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Πηγή: documentonews.gr