Επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο σκοτώνεται σε ισραηλινή επιδρομή

Επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο σκοτώνεται σε ισραηλινή επιδρομή

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, πλήττοντας σπίτια και κτίρια, με Λιβανέζους αξιωματούχους να τις χαρακτηρίζουν «σφαγή». Οι επιθέσεις εστίασαν σε διάφορες περιοχές, όπως η κοιλάδα Μπεκάα, η επαρχία Μπααλμπέκ-Χερμέλ και τα νότια προάστια της Βηρυτού. Το Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις είχαν στόχο δεκάδες στόχους που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με έκθεση του επίσημου λιβανέζικου πρακτορείου ANI, ο Φάταχ Σαρίφ Αμπού αλ Αμίν, ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της διοίκησης του κινήματος στο εξωτερικό, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο σπίτι του στον καταυλισμό αλ Μπας κοντά στην Τύρο. Μαζί του, σκοτώθηκαν επίσης η σύζυγός του, ο γιος και η κόρη του. Αυτή η επίθεση συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) ανακοίνωσε το θάνατο τριών μελών του σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, το οποίο ήταν το πρώτο χτύπημα στην πρωτεύουσα μετά την 7η Οκτωβρίου 2023 και την έναρξη του πολέμου. Το FPLP δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ στις επιχειρήσεις της στο βόρειο Ισραήλ, ενισχύοντας την αλληλεγγύη με τη Χαμάς.

Πηγή: documentonews.gr