Επτά ημέρες μετά την αναστολή πωλήσεων του Quarter Pounder λόγω επιδημίας E.Coli που προκάλεσε μολύνσεις σε καταναλωτές, η McDonald’s ανακοίνωσε την επιστροφή του στο μενού της στα εστιατόρια των ΗΠΑ. Η γνωστή αλυσίδα είχε αποκλείσει το μοσχαρίσιο μπέργκερ ως πιθανή πηγή μόλυνσης, ωστόσο, τα δείγματα που ελέγχθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας του Κολοράντο (CDA) ήταν αρνητικά για τα εν λόγω βακτήρια, πείθοντας την εταιρεία να επαναφέρει το προϊόν.
Ο διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της McDonald’s Βόρειας Αμερικής, Σέζαρ Πίνια, δήλωσε ότι «το ζήτημα φαίνεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό και γεωγραφικά», προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι βέβαιη ότι κανένα μολυσμένο προϊόν δεν παραμένει στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Στο πλαίσιο αυτό, η McDonald’s ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη συνεργασία με τον προμηθευτή κρεμμυδιών, τα οποία θεωρούνται και αυτά υποψήφια πηγή της επιδημίας.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εκφράσει υποψίες σχετικά με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια που χρησιμοποιούνταν στα Quarter Pounders. Με την απομάκρυνση των κρεμμυδιών από την αλυσίδα εφοδιασμού, τα 900 εστιατόρια που προμηθεύονταν κρεμμύδια από την Taylor Farms στο Κολοράντο Σπρινγκς θα συνεχίσουν να προσφέρουν το μπέργκερ χωρίς ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Πηγή: documentonews.gr