Επίθεση με Δ drones από τους Χούθι εναντίον του Ισραήλ στην Γιάφα

Επίθεση με Δ drones από τους Χούθι εναντίον του Ισραήλ στην Γιάφα

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν επίθεση με drones στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Γιαχία Σαρί, η επιχείρηση έλαβε χώρα κατά ενός «σημαντικού στόχου» στην περιοχή της Γιάφας, εντός της κατεχόμενης Παλαιστίνης, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς πότε συνέβη. Οι Χούθι δήλωσαν ότι τα drones τους πέτυχαν τον στόχο τους, χωρίς να υπάρξει αναχαίτιση ή κατάρριψη από την πλευρά του εχθρού.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 2/10, οι Χούθι είχαν ανακοινώσει την εκτόξευση τριών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, λίγο πριν από την ιρανική επίθεση με πολλούς πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ενημέρωσε ότι αναχαίτισε ύποπτο εναέριο στόχο στα ανοικτά της επαρχίας Νταν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι σιίτες αντάρτες είναι μέλη του «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, που περιλαμβάνει κινήματα υποστηριζόμενα από το Ιράν, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα, οι Χούθι έχουν ξεκινήσει τακτικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και ισραηλινών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

Πηγή: documentonews.gr