«Ερντογάν Υποστηρίζει τη Χαμάς και Επικρίνει το Ισραήλ για Γενοκτονία»

«Ερντογάν Υποστηρίζει τη Χαμάς και Επικρίνει το Ισραήλ για Γενοκτονία»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αντιστασιακή δύναμη. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι και για την Τουρκία. Ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη γενοκτονία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες συγκρούσεις, ο Ερντογάν τόνισε ότι η κατάσταση χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να επεκταθεί ο πόλεμος σε άλλες περιοχές της περιοχής. Με ειδική αναφορά στην πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, σημείωσε ότι αυτό αυξάνει την πιθανότητα μιας περιφερειακής σύγκρουσης, ενώ δήλωσε ότι παρακολουθούν προσεκτικά την ένταση και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι το Ισραήλ συμπεριφέρεται ως σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας τη γενοκτονία που διαπράττει στη Γάζα. «Η ιστορία δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη μαύρη στιγμή» είπε, αναφερόμενος στην υποστήριξη που λαμβάνει ο Νετανιάχου από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ο τελικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία, προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες φιλοδοξίες που μπορεί να έχει το Ισραήλ. Ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στην περιοχή και αναφέρθηκε στις «χειρουργικές επεμβάσεις», με τις οποίες η Τουρκία δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία διαθέτει τη δύναμη να προστατεύσει την ασφάλειά της, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε στρατηγική ασφάλειας της χώρας δεν μπορεί να παραβιαστεί. Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μη δεχτεί επεμβάσεις στη γη της και στο μέλλον των κατοίκων της.

Πηγή: documentonews.gr