Ερντογάν Ζητά Εμπάργκο Όπλων στο Ισραήλ Για Τερματισμό Πολέμου Στη Λωρίδα της Γάζας

Ερντογάν Ζητά Εμπάργκο Όπλων στο Ισραήλ Για Τερματισμό Πολέμου Στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, τονίζοντας πως αυτή θα ήταν μια «αποτελεσματική λύση» για να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δηλώσεις του Ερντογάν ήρθαν μετά από συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, το Ισραήλ επιδιώκει να προκαλέσει περαιτέρω αναταραχές στην περιοχή. Ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι η επιβολή ενός εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσε να τερματίσει την ισραηλινή επιθετικότητα.

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε δηλώσει ότι ο χρόνος για τη διπλωματία έχει παρέλθει, απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ. «Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά… τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», είχε τονίσει κατά τη διάρκεια διάσκεψης για το μέλλον της Παλαιστίνης στην Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών, ο Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του για τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ανέκυψαν πρόσφατα εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης λόγω του «διαδρόμου Ζανγκεζούρ», ένα σχέδιο του Αζερμπαϊτζάν που προχωρά σε συνεργασία με την Τουρκία, το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Τεχεράνη.

Πηγή: documentonews.gr