Ευρωπαϊκή Δυναμική και Μετανάστευση Σε Εξέλιξη

Ευρωπαϊκή Δυναμική και Μετανάστευση Σε Εξέλιξη

Στη Γαλλία, η Le Figaro δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στην αυστηροποίηση της στάσης της Γερμανίας αναφορικά με τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι αυτό έχει αλλάξει την ευρωπαϊκή δυναμική. Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας “κόμβων επιστροφών” σε τρίτες χώρες, βάσει αιτημάτων από την πλειοψηφία των κρατών μελών.

Από την πλευρά της, η Liberation αναφέρει τη δραματική κατάσταση στη Λιβανέζικη πόλη Μπααλμπέκ, στην κοιλάδα Μπεκάα, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή για να ξεφύγουν από τις ισραηλινές επιδρομές.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναλύει ότι οι πρόσφατες πολιτικές έχουν δύο βασικούς τρόπους για να περιορίσουν τη μετανάστευση, με σκοπό την ενίσχυση των απελάσεων και την καταπολέμηση του βίαιου ισλαμισμού. Η Tagesspiegel αναφέρεται στην Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Ζελένσκι προγραμματίζει στρατηγικές για να φέρει τη σύγκρουση στη Ρωσία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera ανακοινώνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων στη Λιγυρία, που έχει πληγεί από κακοκαιρία. Στην Ισπανία, η El Pais αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Μελόνι στέλνει ανήλικους μετανάστες σε κλειστά κέντρα στην Αλβανία, με επιβαρυντικά περιστατικά να καταγράφονται για δύο από αυτούς, οι οποίοι αναμένεται να επιστραφούν στην Ιταλία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post καλύπτει την απόφαση της Ιταλίας να απαγορεύσει την αναζήτηση παρένθετης μητρότητας στο εξωτερικό, με τις αρχές να ψηφίζουν τον πιο περιοριστικό νόμο στη Δύση για το θέμα αυτό. Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρει πως φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισέρχονται στη Γάζα, αντιμέτωπα με την επισιτιστική κρίση στη περιοχή.

Τέλος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Guardian επισημαίνει την υποψία για ρωσική ανάμειξη σε εμπρηστικό περιστατικό που σχετίζεται με αεροπλάνο, με τις αρχές να διερευνούν αν Ρώσοι κατάσκοποι ευθύνονται για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού.

Πηγή: documentonews.gr