Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ

Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ

Στην Ιαπωνία, η ημερήσια εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στις πρόσφατες επιθέσεις από το Ιράν. Μαζί με σχεδόν 200 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, το Ισραήλ σκοπεύει να «καταβάλει» στην Τεχεράνη αυτό που θεωρεί ως αντίκτυπο.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι «όποιος μας επιτεθεί, θα του επιτεθούμε», τονίζοντας τη διάρκεια και το βάθος της ισραηλινής απάντησης. Στη Βρετανία, ο Guardian επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι δεν θα υποστηρίξουν επιθέσεις κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Στη Washington Post τονίζεται η ανάγκη για αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων. Ο ισραηλινός στρατός έχει υποσχεθεί να απαντήσει στις ιρανικές επιθέσεις, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία.

Επιπλέον, στη Wall Street Journal, σημειώνεται ότι το Ισραήλ βλέπει μια ευκαιρία να προσδιορίσει στοχοποιήσεις στην Τεχεράνη, ενώ η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι βρετανικές δυνάμεις δηλώνουν αναρμόδιες να υπερασπιστούν το Ισραήλ από την απειλή των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Η Corriere della Sera από την Ιταλία αναφέρει τις αιματηρές μάχες στον Λίβανο, όπου τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων εναντίον της Χεζμπολάχ. Από την άλλη πλευρά, η El Pais από την Ισπανία ενημερώνει ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες στον Λίβανο, με τον ισραηλινό στρατό να θρηνεί επίσης απώλειες.

Πηγή: documentonews.gr