Εξετάσεις εναλλακτικών λύσεων από τον Μπάιντεν για την κατάσταση στο Ιράν και τις εκλογές του 2024

Εξετάσεις εναλλακτικών λύσεων από τον Μπάιντεν για την κατάσταση στο Ιράν και τις εκλογές του 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε την πεποίθησή του ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα είναι “ελεύθερες και δίκαιες”, ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία για την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση ήττας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ότι “δεν γνωρίζει” αν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν “ειρηνικά”, λόγω της συμπεριφοράς του Τραμπ και των επικίνδυνων δηλώσεών του σε προηγούμενες εκλογές.

Σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι θα σκεφτόταν εναλλακτικές λύσεις αντί για επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν ήταν στη θέση του Ισραήλ. Επεσήμανε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τους τρόπους αντίκρισής του στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν. Αναφέρθηκε στη συνεχή επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, ενθαρρύνοντας τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να θυμηθεί τη στήριξη που έχει λάβει από αμερικανικές κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την ειρηνική επίλυση των ζητημάτων στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: documentonews.gr