Φόβος και Αναστάτωση: Ο Τυφώνας Μίλτον Πλήττει τη Φλόριντα και Εξελίξεις στην Παγκόσμια Πολιτική

Φόβος και Αναστάτωση: Ο Τυφώνας Μίλτον Πλήττει τη Φλόριντα και Εξελίξεις στην Παγκόσμια Πολιτική

Η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρεται στην προσπάθεια του Πέδρο Σάντσεθ να αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών, παρουσιάζοντας σχέδια για τη διευκόλυνση της εγκατάστασής τους. Στη Βρετανία, ο Guardian επισημαίνει ότι η υπόσχεση του πρωθυπουργού να τερματίσει τη λιτότητα απαιτεί αύξηση φόρων ύψους 25 δισ. λιρών ετησίως, ακόμα και αν υπάρξουν αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες από την υπουργό Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς.

Στη Γαλλία, η Le Figaro εστιάζει στον “σκιώδη πόλεμο” που διεξάγει το Ισραήλ στο Ιράν, αναφέροντας τις επιδρομές του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο. Η γερμανική Die Welt καλύπτει το αίτημα για απαγόρευση εισόδου της Σουηδέζας ακτιβίστριας για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είναι όλο και πιο ενεργή σε διαδηλώσεις υποστήριξης της Παλαιστίνης.

Στο ανάλογο μετωπο της Φλόριντας, η Washington Post και η Wall Street Journal αναγράφουν ότι ο τυφώνας Μίλτον πλήττει σφοδρά τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας καταστροφές και αναστάτωση, με την Corriere della Sera να τονίζει τις εκκενώσεις και τους πέντε εκατομμύρια εκτοπισμένους λόγω της καταιγίδας. Η Tagesspiegel από τη Γερμανία αναφέρει την ανησυχία για τις επιπτώσεις του κυκλώνα Μίλτον, ο οποίος έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές και αγωνία στους κατοίκους της Φλόριντας.

Πηγή: documentonews.gr