Φρικτές Συνέπειες της Πολιορκίας στη Βόρεια Γάζα

Φρικτές Συνέπειες της Πολιορκίας στη Βόρεια Γάζα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Τζόις Μισούγια, μεταβατική επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, αναφέρεται σε “φρικιαστικές ειδήσεις” από τη βόρεια Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι βιώνουν ανείπωτη φρίκη υπό την πολιορκία των ισραηλινών δυνάμεων.

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι εξαιρετικά σοβαρή, με τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού να έχουν προκαλέσει περισσότερους από 42.000 θανάτους, εκ των οποίων το 70% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΕ. Επιπλέον, οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 100.000, με τον εκπρόσωπο της UNICEF, Τζέιμς Έλντερ, να χαρακτηρίζει τη Γάζα “πραγματική ενσάρκωση της κόλασης επί της γης για το ένα εκατομμύριο παιδιά της”.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει την παθητική της στάση απέναντι στην Παλαιστινιακή υπόθεση. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, επιστροφή όλων των ομήρων, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για μια λύση δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967, που είναι η μόνη εναλλακτική για την επίτευξη ειρήνης με δικαιοσύνη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες διαλόγου με όλα τα μέρη για την κατάπαυση του πυρός, ενόψει της ανάληψης της θέσης του Μη Μόνιμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: documentonews.gr