Η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας επιδεινώνεται με 42.519 θύματα από την αρχή του πολέμου

Η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας επιδεινώνεται με 42.519 θύματα από την αρχή του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας έχει φτάσει τους 42.519 από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον απολογισμό να μην περιλαμβάνει τους 33 νεκρούς από πρόσφατο βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια.

Από τον Οκτώβριο του 2023, περίπου 99.637 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις σε νοσοκομεία, χτυπώντας την αυλή τους κοντά σε περιοχές όπου βρίσκονται συνήθως τα ασθενοφόρα.

Επιπλέον, οι ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις 15 ημέρες ισραηλινής πολιορκίας στον καταυλισμό Τζαμπάλια, όπου οι δυνάμεις του στρατού συνεχίζουν να καταστρέφουν κτίρια με οικογένειες παγιδευμένες μέσα τους. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει ξεκινήσει εκστρατεία μαζικών συλλήψεων σε κέντρα εκκένωσης, μεταφέροντας άνδρες σε άγνωστες τοποθεσίες.

Πηγή: documentonews.gr