Η Αντίκτυπος της Ισραηλινής Επιθετικότητας στην Ασφάλεια και τις Εμπορικές Σχέσεις Ιράν Ρωσίας

Η Αντίκτυπος της Ισραηλινής Επιθετικότητας στην Ασφάλεια και τις Εμπορικές Σχέσεις Ιράν Ρωσίας

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οι εμπορικές σχέσεις της Μόσχας με την Τεχεράνη συνεχίζουν να αναπτύσσονται, σχολιάζοντας αναφορές για τη χρήση εγχώριων ή ρωσικής και κινεζικής κατασκευής συσκευών επικοινωνίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επιλεκτό σώμα του ιρανικού στρατού. Ο αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν ανέφερε ότι η χώρα του ανησυχεί σχετικά με τη διείσδυση Ισραηλινών πρακτόρων, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε μια εκτενή επιχείρηση επιθεώρησης των επικοινωνιακών συσκευών που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης. Αυτό περιλαμβάνει μια σοβαρή έρευνα για το προσωπικό, εστιάζοντας σε μεσαία και υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης, ώστε να ελεγχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και το ιστορικό ταξιδιών τους.

Σημαντικό είναι ότι οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση όλων των συσκευών επικοινωνίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σοβαρές επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλές εκρήξεις στον Λίβανο, προκαλώντας θανάτους και χιλιάδες τραυματίες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για σοβαρή αποσταθεροποίηση στην περιοχή, αναφέροντας τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Εξίσου ανησυχητικοί είναι οι ισχυρισμοί για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στον Λίβανο, οι οποίοι έχουν προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: documentonews.gr