Η αποκαλυπτική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον για την ασθένεια της βασίλισσας Ελισάβετ στα τελευταία της χρόνια

Η αποκαλυπτική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον για την ασθένεια της βασίλισσας Ελισάβετ στα τελευταία της χρόνια

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed», ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της ζωής της. Ο Τζόνσον αναφέρει ότι η μονάρχης «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών», γεγονός που κρατήθηκε μυστικό για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, γνώριζε την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας πάνω από ένα χρόνο, και όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, ήταν ήδη ενήμερος για την ασθένειά της. Η τελευταία του συνάντηση μαζί της έγινε μία ημέρα πριν από τον θάνατό της, όπου παρατήρησε ότι φαινόταν «χλωμή και πιο σκυφτή» με σκούρους μώλωπες στα χέρια της, πιθανώς από ενέσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η διάθεσή της παρέμενε αμετάβλητη, καθώς «ήταν εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της» και διατηρούσε το χαρακτηριστικό χαμόγελό της.

Οι λεπτομέρειες για την υγεία της ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, κάτι που υποδεικνύει την αυστηρή πολιτική μυστικότητας γύρω από τέτοιες πληροφορίες. Η επίσημη αιτία θανάτου της Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο κάστρο του Μπαλμόραλ, αναφερόταν ως «γήρας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αποκάλυψη του Τζόνσον για την ασθένεια της βασίλισσας έρχεται σε μία περίοδο όπου και άλλοι μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν διαγνωστεί με την ίδια μορφή καρκίνου.

Πηγή: documentonews.gr