Η Χαμάς δηλώνει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου επανέφερε το Ισραήλ στην αφετηρία του πολέμου

Η Χαμάς δηλώνει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου επανέφερε το Ισραήλ στην αφετηρία του πολέμου

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 έχει προκαλέσει ανησυχία και αντίκτυπο στην περιοχή. Ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην ηγέτης της Χαμάς, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya ότι «η Πλημμύρα του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία και απείλησε την ύπαρξή του». Αυτή η ονομασία αναφέρεται στην επιχείρηση της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, που πυροδότησε την κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας.

Σχολιάζοντας την εν λόγω επίθεση, ο Μεσάαλ τόνισε ότι αποτέλεσε μια «φυσιολογική απάντηση» στην κατοχή και τις πολιτικές εποικισμού που απειλούν τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και στην πολιορκία και τις επιθέσεις κατά του Αλ-Ακσα, του ιερού τεμένους στην Ιερουσαλήμ. Ο Μεσάαλ επίσης κατηγόρησε το Ισραήλ για απειλές κατά χωρών όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία, αναφέροντας ότι η ισραηλινή πολιτική επιδιώκει να υποτάξει όλες τις χώρες της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από τη Βηρυτό ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το ως «καρκίνωμα που πρέπει να εξαλειφθεί». Η οργάνωση δήλωσε ότι έχει ανοίξει μέτωπο προκειμένου να υπερασπιστεί τον Λίβανο, παραδεχόμενη ότι το τίμημα είναι υψηλό.

Μάλιστα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, δήλωσαν πρόσφατα ότι εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Τελ Αβίβ, τη στιγμή που οι ισραηλινές αρχές ενημέρωναν για ήχους σειρήνας στην πόλη και το κεντρικό Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr