Η Χεζμπολάχ Κάνει Στρατιωτική Προσπάθεια Εναντίον του Ισραήλ με Προσήλωση στη Νίκη

Η Χεζμπολάχ Κάνει Στρατιωτική Προσπάθεια Εναντίον του Ισραήλ με Προσήλωση στη Νίκη

Η κατάσταση στον Λίβανο και η σύγκρουση με το Ισραήλ εστιάζεται στην στρατιωτική προτεραιότητα της Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τον Τύπο της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αφίφ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αύξηση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ισραηλινό στρατό να εκδηλώνει επιθέσεις που περιλαμβάνουν βομβαρδισμούς σε περιοχές του νότιου Λιβάνου, τις νότιες συνοικίες της Βηρυτού και την Κοιλάδα Μπεκάα. Αυτές οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο αρκετών ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ, ενώ η οργάνωση απαντά με ρουκέτες που πλήττουν σε μεγαλύτερη εμβέλεια το ισραηλινό έδαφος.

Ο Αφίφ εξέφρασε ότι η Χεζμπολάχ έχει απόλυτη προτεραιότητα να νικήσει τον αντίπαλο και να σταματήσει τις επιθέσεις. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίτευξη της παύσης της επίθεσης, εφόσον αυτή ευθυγραμμίζεται με την αντίληψη της οργάνωσης σχετικά με τις συνθήκες και τα αποτελέσματα της μάχης. «Το Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή, το Ισραήλ έχει δει τόσο λίγα», προσέθεσε, σημειώνοντας τη αποφασιστικότητα της Χεζμπολάχ.

Επιπλέον, ο Αφίφ διέψευσε τις κατηγορίες του Ισραήλ σχετικά με την αποθήκευση όπλων στα νότια προάστια της Βηρυτού και υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν ωρολογιακές βόμβες για να δημιουργήσουν αυτή την εντύπωση. Υποσχέθηκε επίσης στους κατοίκους της περιοχής ότι θα μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μετά την ολοκλήρωση αυτής της κρίσης.

Πηγή: documentonews.gr