Η εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ και οι συνέπειές της για την ασφάλεια στην περιοχή

Η εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ και οι συνέπειές της για την ασφάλεια στην περιοχή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η “εξόντωση” του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καθιστά τον κόσμο “πιο ασφαλή”. Σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε ότι η εξόντωσή του ήταν αναγκαία καθώς “ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του κράτους του Ισραήλ”. Η δήλωσή του ήρθε μετά το ισραηλινό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή στον ηγέτη της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με τον Χαγκάρι να αναφέρει επίσης ότι το αρχηγείο της Χεζμπολάχ αποτέλεσε νόμιμο στρατιωτικό στόχο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, απευθύνθηκε στο λαό του Λιβάνου δηλώνοντας: “Δεν είμαστε σε πόλεμο εναντίον σας. Είναι καιρός για αλλαγή”. Σημείωσε επίσης την αποφασιστικότητα και τη δύναμη του Ισραήλ απέναντι στους εχθρούς του.

Ωστόσο, η διοίκηση εσωτερικού μετώπου του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το κεντρικό Ισραήλ, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των χιλίων ατόμων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές, όπου έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης τα τελευταία μήνες.

Πηγή: documentonews.gr