Η Ισραηλινή Κυβέρνηση Προετοιμάζεται για Μακροχρόνιο Πόλεμο Εναντίον Χαμάς και Χεζμπολάχ

Η Ισραηλινή Κυβέρνηση Προετοιμάζεται για Μακροχρόνιο Πόλεμο Εναντίον Χαμάς και Χεζμπολάχ

«Πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε σε στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ, δηλώνοντας ότι «μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε τους εχθρούς του Ισραήλ», έναν χρόνο μετά την έναρξη της σφαγής στη Γάζα και μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη της επίθεσης κατά του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολλά άλλαξαν το τελευταίο έτος, τονίζοντας πως «όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας». Σήμερα, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα για την επέτειο των επιχειρήσεων.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείο του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε ότι η χώρα του εκτελεί έναν «πόλεμο μακράς διαρκείας» εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς «έχει ηττηθεί».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, προειδοποίησε το Ιράν, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν επιδρομές ανάλογες με αυτές που πραγματοποιούνται στη Γάζα και στο Λίβανο, γεγονός που εγείρει διεθνείς ανησυχίες για μια πιθανή ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: documentonews.gr