Η Κάμαλα Χάρις προγραμματίζει στρατηγική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ στα θέματα μετανάστευσης

Η Κάμαλα Χάρις προγραμματίζει στρατηγική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ στα θέματα μετανάστευσης

Η Κάμαλα Χάρις πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στην μεθόριο με το Μεξικό έπειτα από τρία χρόνια, με στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια και να επιδιορθώσει το «χαλασμένο σύστημα μετανάστευσης» των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ντάγκλας, μια συνοριακή πόλη στην Αριζόνα, ανέφερε ότι η πολιτική που προτείνει θα είναι πιο ισορροπημένη σε σύγκριση με τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί ρητορική που επιδεινώνει τις καταστάσεις στα σύνορα και προάγει τον φόβο και τη διαίρεση.

Η Χάρις επικεντρώθηκε στη δέσμευσή της να επαναφέρει ένα νομοσχέδιο που είχε εισαγάγει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το οποίο περιλάμβανε τη διευκόλυνση των διαδικασιών απέλασης και την πρόσληψη χιλιάδων συνοριοφρουρών και δικαστών. Ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο αυτό ήταν «ο πιο γερός συμβιβασμός» που είχε προταθεί τα τελευταία χρόνια. Προσέθεσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει στους μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο.

Η Δημοκρατική υποψήφια αναγνώρισε ότι η τρέχουσα διαδικασία για την εξέταση αιτημάτων ασύλου μπορεί να διαρκέσει χρόνια και δήλωσε ότι προτίθεται να προσλάβει περισσότερο προσωπικό για να επιταχύνει τις διαδικασίες. Επίσης, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης εξοπλισμού για τον εντοπισμό της φαιντανύλης, ενός επικίνδυνου ναρκωτικού που προκαλεί χιλιάδες θανάτους στη χώρα.

Παράλληλα, η Χάρις απευθύνθηκε στους μετανάστες του αγροτικού τομέα και στους «Dreamers», επισημαίνοντας τη δέσμευσή της να δημιουργήσει έναν δρόμο για την ιθαγένεια για αυτούς που εργάζονται σκληρά και βρίσκονται στις ΗΠΑ για χρόνια. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να ενισχύσει τη θέση της ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, επιμένει σε μια επιθετική ρητορική για τη μετανάστευση, κατηγορεί την Χάρις και τον Μπάιντεν για την «ανικανότητά» τους στη διαχείριση των συνόρων και αναφέρεται σε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με μετανάστες. Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Χάρις, την κάλεσε να ματαιώσει τη συνέντευξη Τύπου της, προσδιορίζοντας την πολιτική της ως λανθασμένη.

Η Χάρις, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του Τραμπ, τόνισε την ανάγκη να εξισορροπηθεί η ασφάλεια στα σύνορα με τη δημιουργία ενός ανθρώπινου συστήματος μετανάστευσης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της για συνεργασία με το Κογκρέσο.

Πηγή: documentonews.gr