Η καθημερινότητα κάτω από τη σκιά του πολέμου στη Γάζα: Ιστορίες επιβίωσης και απώλειας

Η καθημερινότητα κάτω από τη σκιά του πολέμου στη Γάζα: Ιστορίες επιβίωσης και απώλειας

Δύο Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας αποφάσισαν να κινηματογραφήσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Aya βρήκε καταφύγιο στο νότιο τμήμα της περιοχής, ενώ ο Khalid επέλεξε να παραμείνει στο βόρειο μέρος. Η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει την καταγραφή εκρήξεων, τη διαδικασία εκκένωσης και τους θανάτους που προκαλούνται από τη σύγκρουση, ενώ προσπαθούν να αποτυπώσουν και το τραύμα που υφίστανται τα παιδιά.

Η Aya κατέγραψε τη συναισθηματική της αντίδραση όταν έμαθε ότι το σπίτι της είχε καταστραφεί, ενώ ο Khalid εστίασε στο πώς το παιχνίδι των παιδιών του έχει αλλάξει εξαιτίας της εμπειρίας του πολέμου. Οι ιστορίες τους περιλαμβάνονται σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC World Service και του Storyville με τίτλο “Life and Death in Gaza”.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 42.000 Παλαιστινίων, σε αντίθεση με τους περίπου 1.200 που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr