Η Κλιμάκωση της Ρητορικής Τραμπ για Εσωτερικούς Εχθρούς και Στρατιωτική Παρέμβαση

Η Κλιμάκωση της Ρητορικής Τραμπ για Εσωτερικούς Εχθρούς και Στρατιωτική Παρέμβαση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε αυτούς που θεωρεί «εσωτερικούς εχθρούς». Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα προέρχονται από ανθρώπους εντός της χώρας, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ κακούς» και «ψυχοπαθείς ακροαριστερούς».

«Πάντα λέω ότι έχουμε δύο εχθρούς. Έχουμε τον εχθρό από έξω και έχουμε τον εχθρό από μέσα. Και ο εχθρός από μέσα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο επικίνδυνος από την Κίνα, τη Ρωσία και όλες αυτές τις χώρες», ανέφερε στις δηλώσεις του. Συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, αν χρειαστεί, είτε από την Εθνοφρουρά είτε από τον στρατό.

Η Εθνοφρουρά σήμερα λειτουργεί ως στρατιωτικό σώμα που συνδέεται με τις πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο η διοίκησή της γίνεται από το Πεντάγωνο όταν οι αποστολές είναι υπό ομοσπονδιακή εντολή. Η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις απάντησε στις δηλώσεις αυτές, εκφράζοντας την οργή της, με τον εκπρόσωπο Ίαν Σαμς να δηλώνει ότι τέτοιες αναφορές είναι «τρομακτικές.»

Από την αρχή της εκστρατείας του, ο Τραμπ έχει ζωγραφίσει μια σκοτεινή εικόνα της Αμερικής, υποστηρίζοντας ότι έχει καταστραφεί από τη μετανάστευση, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την πολιτική ορθότητα. Παράλληλα, χωρίς καμία απόδειξη, έχει επαναλάβει ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του επιθυμεί να «δολοφονεί μωρά» μετά τη γέννησή τους, προσδίδοντάς της χαρακτηρισμούς όπως «μαρξίστρια», «κομμουνίστρια», και «φασίστρια».

Η ρητορική του Τραμπ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει πάρει χαρακτηριστικά κλιμάκωσης και διαθέτει μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με προηγούμενες εκστρατείες του.

Πηγή: documentonews.gr