Η Κλιμάκωση της Σύγκρουσης: Ισραηλινές Χερσαίες Επιχειρήσεις στο Νότιο Λίβανο

Η Κλιμάκωση της Σύγκρουσης: Ισραηλινές Χερσαίες Επιχειρήσεις στο Νότιο Λίβανο

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι οι χερσαίες δυνάμεις εκτελούν «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες» επιδρομές, με στόχο στοιχεία της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Η ανακοίνωση του IDF αναφέρει ότι οι επιθέσεις διεξάγονται με βάση ακριβείς πληροφορίες και ότι οι στόχοι βρίσκονται σε χωριά κοντά στα σύνορα, τα οποία θεωρούνται άμεση απειλή για τις ισραηλινές κοινότητες. Παράλληλα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική ενέργεια με επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους.

Το σχέδιο των επιθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση, και οι δυνάμεις ήταν προετοιμασμένες για μήνες. Οι IDF αναφέρουν ότι οι ενέργειες αυτές εγκρίθηκαν από το πολιτικό συμβούλιο και θα συνεχιστούν με σκοπό την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών στο βόρειο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τις χερσαίες επιδρομές, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συνεχίσει να πλήττουν αεροπορικά τη Βηρυτό, με εκρήξεις να ακούγονται ξημερώματα Τρίτης. Οι βομβαρδισμοί αυτοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, ενώ η Χεζμπολάχ αντέτεινε δηλώνοντας ότι παρακολουθεί τις κινήσεις των ισραηλινών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 95 άτομα έχουν σκοτωθεί και 172 τραυματιστεί από τις τελευταίες επιθέσεις. Επίσης, αναφέρθηκε βομβαρδισμός σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στη Σιδώνα, ο οποίος φαίνεται ότι είχε ως στόχο το σπίτι αξιωματούχου της Φάταχ. Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια στον απόηχο της συνεχιζόμενης κόλασης στη Γάζα και των συγκρούσεων στη συνοριακή περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr