Η Κρίση στη Μέση Ανατολή και οι Επιπτώσεις στην Κατάσταση στον Λίβανο

Η Κρίση στη Μέση Ανατολή και οι Επιπτώσεις στην Κατάσταση στον Λίβανο

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώνεται διαρκώς, με φόβους για μια γενική ανάφλεξη. Για τρίτη ημέρα, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν «ευρείας κλίμακας» επιθέσεις στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα. Οι επιθέσεις αυτές ακολουθούν την αναχαίτιση πυραύλου από τη Χεζμπολάχ που κατευθυνόταν προς το Τελ Αβίβ.

Η κατάσταση είναι δραματική και το υπουργείο ανακοίνωσε ότι στην πόλη Μααϊσράχ, που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από πλήγμα του ισραηλινού στρατού. Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις σ’ ένα σπίτι και σε ένα καφέ της περιοχής, γεγονός που υποδεικνύει την επιδείνωση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων στο Λίβανο πλησιάζει τους 500.000, καθώς οι πολίτες αναζητούν προστασία από τις ισραηλινές επιθέσεις, μεταβαίνοντας στη Συρία. Αυτά τα στοιχεία επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως για να συζητήσει την κλιμάκωση της κρίσης, υπό την προεδρία του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Η προειδοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανησυχίας σχετικά με την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή, καθώς οι συνέπειες των διαρκών επιθέσεων αναμένονται να είναι ακόμα πιο σοβαρές.

Πηγή: documentonews.gr