Η κριτική του Ιρανικού προεδρείου για την αδράνεια του ΟΗΕ απέναντι στο Ισραήλ στο πλαίσιο του πολέμου στη Γάζα

Η κριτική του Ιρανικού προεδρείου για την αδράνεια του ΟΗΕ απέναντι στο Ισραήλ στο πλαίσιο του πολέμου στη Γάζα

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν εξέφρασε σήμερα την «βαθιά ανησυχία» του για την πιθανή επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρθηκε στην «εξωφρενική και ακατανόητη» αδράνεια των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στις ενέργειες του Ισραήλ, ειδικά στο πλαίσιο των πρόσφατων επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο.

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσα ότι η αδράνεια του ΟΗΕ απέναντι στα εγκλήματα του κατοχικού καθεστώτος είναι εξωφρενική και ακατανόητη», σημείωσε ο Πεζεσκιάν. Παράλληλα, σε συνέντευξη του στο CNN, τόνισε ότι η Χεζμπολάχ «δεν μπορεί να σταθεί μόνη» της ενάντια στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι η οργάνωση υποστηρίζεται από δυτικές χώρες, ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

Ο Ιρανός πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην επιτρέψει στον Λίβανο να γίνει μια νέα Γάζα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα του Ιράν να ζητήσει αυτοσυγκράτηση από τη Χεζμπολάχ. Παράλληλα, το Ιράν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «λάβει άμεσα δράση» απέναντι στην «εξωφρενική» κλιμάκωση των γεγονότων από την πλευρά του Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr