Η μυστηριώδης υγεία του Πούτιν και οι ανησυχίες γύρω από αυτήν

Η μυστηριώδης υγεία του Πούτιν και οι ανησυχίες γύρω από αυτήν

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, παρά τις πολλές εξετάσεις που έχει υποβληθεί, παρατηρήθηκε σε ταξίδι του κοντά στη Μόσχα να ξύνει επανειλημμένα το πρόσωπό του. Προκειμένου να επιδείξει την «καλή» του υγεία, συμμετείχε στο πλήθος στην πόλη Ούφα, ενώ ο νευρικός σωματοφύλακάς του προσπαθούσε να τον κρατήσει μακριά από τους πολίτες που ήθελαν να τον πλησιάσουν.

Πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με αθλητικούς αξιωματούχους στην Ούφα τον έδειχναν να τρίβει και να ξύνει το πρόσωπό του και το πίσω μέρος του λαιμού του. Η «συνάντηση με τον λαό» έλαβε χώρα μετά τις διαβεβαιώσεις από το Κρεμλίνο ότι η υγεία του προέδρου δεν παρουσιάζει κανένα ασυνήθιστο, παρά την ανακοίνωση των τακτικών εξετάσεών του σε κορυφαίο νοσοκομείο της Μόσχας. Τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν αργότερα ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα υγείας», με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι οι εξετάσεις ήταν «ρουτίνας».

Δεν είναι σαφής ο λόγος για τη μυστηριώδη φαγούρα, καθώς η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο έντονης φημολογίας εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουν παρατηρηθεί επίσης βήχα και ακούσιες σπασμωδικές κινήσεις στα χέρια και τα πόδια του.

Πηγή: documentonews.gr