Η Ουκρανία Διατηρεί Θέσεις Στη Ρωσική Συνοριακή Περίφερεα Κουρσκ Παρά τις Ρωσικές Επιθέσεις

Η Ουκρανία Διατηρεί Θέσεις Στη Ρωσική Συνοριακή Περίφερεα Κουρσκ Παρά τις Ρωσικές Επιθέσεις

Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να εκδιώξουν ουκρανικά στρατεύματα από τις θέσεις τους στη ρωσική συνοριακή περιοχή Κουρσκ, ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους. “Αναφορικά με την επιχείρηση στο Κουρσκ, η Ρωσία προσπάθησε να απωθήσει τις δυνάμεις μας από τις θέσεις τους, αλλά κρατάμε τις καθορισμένες γραμμές”, τόνισε ο Ζελένσκι στο βραδινό του βίντεο μήνυμα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά στο Κουρσκ, τα οποία είχαν γίνει στόχος μαζικής εισβολής από ουκρανικά στρατεύματα τον Αύγουστο. Ο Ουκρανός πρόεδρος παρατήρησε ότι η στρατηγική κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ είχε ως στόχο τη συγκράτηση των ρωσικών δυνάμεων, προκειμένου να μην μπορέσουν να επηρεάσουν τις καταστάσεις στον ανατολικό τομέα της χώρας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει εδαφικά κέρδη τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι περιέγραψε τις συνθήκες στις ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Ζαπορίζια, οι οποίες βρίσκονται εν μέρει υπό ρωσική κατοχή, και ανέφερε ότι “υπάρχουν πολύ δύσκολες συνθήκες, με σκληρές εχθρικές ενέργειες”. Σημείωσε επίσης τη σημασία της ανθεκτικότητας των ουκρανικών μονάδων, τονίζοντας ότι “όλα εξαρτώνται από την ανθεκτικότητά μας”.

Πηγή: documentonews.gr