Η πιθανή στρατηγική απώλεια της Χαμάς με τη φημολογούμενη εκτέλεση του Γιαχία Σινουάρ

Η πιθανή στρατηγική απώλεια της Χαμάς με τη φημολογούμενη εκτέλεση του Γιαχία Σινουάρ

Νεκρός φαίνεται να είναι ο Γιαχία Σινουάρ, όπως αναφέρει το Al Arabiya. Σύμφωνα με πληροφορίες του αραβικού Μέσου, η προκαταρκτική εξέταση DNA της σορού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον ηγέτη της Χαμάς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το Ισραήλ, αν και τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν ότι διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού, φωτογραφίες της οποίας έχουν κυκλοφορήσει στα social media.

Ο Σινουάρ, ο οποίος ήταν διάδοχος του Ισμαήλ Χανίγιε στην ηγεσία της Χαμάς, είχε χαρακτηριστεί ως ο «Νο1» στόχος του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά μελών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

«Υπάρχει μία πιθανότητα να εξουδετερώθηκε ο Σινουάρ. Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το παραμικρό για την ώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το Al Arabiya.

Πηγή: documentonews.gr