Η Ρητορική Τραμπ για τους Μετανάστες και οι Ακραίες Κατηγορίες κατά τη Διάρκεια της Προεκλογικής Εκστρατείας

Η Ρητορική Τραμπ για τους Μετανάστες και οι Ακραίες Κατηγορίες κατά τη Διάρκεια της Προεκλογικής Εκστρατείας

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τη ρητορική του εναντίον των μεταναστών, προβαίνοντας σε σοβαρές κατηγορίες σχετικά με την επίδρασή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία δήλωσε ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του, Κάμαλα Χάρις, έχει επιτρέψει σε χιλιάδες «δολοφόνους» να εισέλθουν στη χώρα, εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής της.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι «πολλοί από αυτούς έχουν διαπράξει πολλαπλούς φόνους και ζουν ανενόχλητοι στις ΗΠΑ» και επισήμανε: «Νομίζω ότι αυτοί οι φόνοι είναι στα γονίδιά τους». Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχουν «πολλά κακά γονίδια» στη χώρα, ενισχύοντας τη διάθεση φόβου και ανησυχίας γύρω από τα ζητήματα μετανάστευσης.

Η ρητορική του Τραμπ αποκτά ολοένα και πιο βίαια χαρακτηριστικά, καθώς συνδέει τους μετανάστες με διάφορα δεινά, όπως «βιασμούς Αμερικανίδων» και «δηλητηρίαση του αίματος» της χώρας. Στην πρώτη του εκστρατεία το 2015, είχε ήδη προκαλέσει αίσθηση αποκαλώντας τους μετανάστες «βιαστές», υποσχόμενος την κατασκευή ενός τεράστιου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για τον περιορισμό της εισροής μεταναστών, ένα σχέδιο που παρέμεινε ανεκπλήρωτο.

Η εν λόγω ρητορική φαίνεται να αναζωπυρώνεται καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, περιλαμβάνοντας ισχυρισμούς που συνδυάζουν αλήθειες και παραπλανητικά στοιχεία. Πηγή: documentonews.gr