Η Ρωσία Στέλνει Προειδοποίηση στη Δύση με την Αλλαγή του Πυρηνικού Δόγματος

Η Ρωσία Στέλνει Προειδοποίηση στη Δύση με την Αλλαγή του Πυρηνικού Δόγματος

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η νέα προσέγγιση της Ρωσίας σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, όπως ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει την πρόθεση να σταλεί ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» προς τις δυτικές χώρες. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι αυτό το μήνυμα προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν χώρες που συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, όχι απαραίτητα πυρηνικά όπλα.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Ουκριάνσκ, που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, περιοχή όπου οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν προόδους τους τελευταίους μήνες. Πριν από την ρωσική εισβολή, το Ουκριάνσκ είχε πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκους. Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα είχε καταλάβει και την πόλη Κρασνογκορόβκα, η οποία βρίσκεται κοντά.

Η Ρωσία προγραμματίζει επίσης την κατάληψη του Ποκρόφσκ, μιας στρατηγικής μεταλλευτικής πόλης, που είναι σημαντική για την εφοδιαστική υποστήριξη του ουκρανικού στρατού. Στην άλλη πλευρά, η Ουκρανία, που συναντά δυσκολίες στην ανατολική περιοχή, είχε ξεκινήσει επιθέσεις στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, ελπίζοντας να αναγκάσει τη Μόσχα να ανακατανείμει στρατεύματα από την περιοχή του Ντονέτσκ. Εντούτοις, η ρωσική προώθηση συνεχίζεται.

Τον Σεπτέμβριο, ο Πούτιν τόνισε ότι η κατάληψη του βιομηχανικού Ντονμπάς παραμένει η κύρια προτεραιότητά του, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της περιοχής σε αυτό το στρατηγικό πλαίσιο.

Πηγή: documentonews.gr