Η σκληρή στάση του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Η σκληρή στάση του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ και μέλος της σκληροπυρηνικής κυβέρνησης, απείλησε με αποχώρηση του κόμματός του, Otzma Yehudit, από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο. Ο Μπεν-Γκβιρ προειδοποίησε ότι η αποδοχή μιας προσωρινής συμφωνίας θα τον υποχρεώσει να αποσυρθεί από τη συνεργασία με τους λοιπούς κυβερνητικούς εταίρους. «Αν η προσωρινή εκεχειρία γίνει μόνιμη, θα παραιτηθούμε από την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε και τη στρατηγική προσέγγιση ότι δεν είναι σωστό να επιτραπεί στον εχθρό να ανασυγκροτηθεί ενώ είναι σε αδυναμία. «Το πιο βασικό και κατανοητό είναι ότι όταν ο εχθρός είναι γονατισμένος, δεν του επιτρέπεις να σηκωθεί, αλλά δουλεύεις για να τον νικήσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, σύμμαχος-κλειδί της κυβέρνησης, είχε απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στις εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ακολουθώντας διεθνείς εκκλήσεις για 21ήμερη εκεχειρία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Πηγή: documentonews.gr