Η Στήριξη του Βίκτορ Όρμπαν στον Ντόναλντ Τραμπ και οι Εκλογές στην Αμερική

Η Στήριξη του Βίκτορ Όρμπαν στον Ντόναλντ Τραμπ και οι Εκλογές στην Αμερική

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι θα γιορτάσει με σαμπάνιες αν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. «Τι θα κάνουμε; Θα ανοίξουμε πολλά μπουκάλια σαμπάνιας!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Όρμπαν προανήγγειλε ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη θα προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία για να αναλύσει η ΕΕ το πρόγραμμα του Τραμπ, αν αυτός εκλεγεί ξανά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ούγγρος ηγέτης υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να χάσουν χρόνο και θα πρέπει να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατόν.

Ζήτησε επίσης να υπάρξει διάλογος και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία αποκλειστικά μέσω στρατιωτικών ενεργειών. Ο Όρμπαν, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρηνική επίλυση, δήλωσε πως η διάσωση ζωών είναι προτεραιότητα.

Η σχέση του Όρμπαν με τον Τραμπ είναι προφανής, καθώς ο πρώτος έχει χρησιμοποιήσει το σλόγκαν «Κάντε την Ευρώπη σπουδαία ξανά», το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με το «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά» του Τραμπ. Αυτή η αλληλεπίδραση έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς η πολιτική γραμμή του Όρμπαν, καθώς και οι πρόσφατες ενέργειές του – όπως η «ειρηνευτική αποστολή» του σε Κίεβο, Μόσχα και Πεκίνο – έχουν πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις και κριτική.

Πηγή: documentonews.gr