Η Τελευταία Στρατηγική Αντίσταση του Γιαχία Σινουάρ στην Γάζα

Η Τελευταία Στρατηγική Αντίσταση του Γιαχία Σινουάρ στην Γάζα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, προσπαθούσε να διαφύγει προς τα βόρεια όταν έπεσε νεκρός από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας. Ο εκπρόσωπος των ΙΔΦ, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε ότι ο Σινουάρ κινούνταν μέσω υπογείων και σπιτιών, προσπαθώντας να βρει καταφύγιο, χωρίς όμως οι δυνάμεις να γνωρίζουν ότι υπήρχε εκεί.

Ένα βίντεο, όπως παρουσιάστηκε από τον Χαγκάρι, φέρεται να δείχνει τον Σινουάρ στις τελευταίες του στιγμές. Το βίντεο, που καταγράφηκε από drone, απεικονίζει μια φιγούρα – σύμφωνα με τις ΙΔΦ, αυτή είναι ο Σινουάρ – που κάθεται δίπλα σε μια καρέκλα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο. Το πρόσωπό του είναι καλυμμένο, ενώ το σώμα του φαίνεται να έχει τραυματιστεί στο χέρι. Στην προχωρημένη σκηνή του βίντεο, ο Σινουάρ φαίνεται να εκτοξεύει ένα ξύλινο ραβδί προς το drone.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ένας στρατιώτης της ΙΔΦ παρατήρησε μια ύποπτη φιγούρα που έμπαινε και έβγαινε από ένα κτίριο στη γειτονιά Tel Sultan. Μετά από αυτό, δόθηκε εντολή για πυρά προς το κτίριο. Αργότερα μέσα στην ημέρα, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν drone εντόπισε τρεις φιγούρες που προσπαθούσαν να κινηθούν μεταξύ κτιρίων.

Καθώς οι στρατιώτες συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τη περιοχή, ο Σινουάρ ανέβηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, από όπου εξαπέλυσε δύο χειροβομβίδες, η μία από τις οποίες εξερράγη. Ένα drone κατόπτευσε το χώρο και αναγνώρισε τον Σινουάρ με το χέρι του τραυματισμένο, ενώ οι στρατιώτες, εντοπίζοντας το πρόσωπό του, επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του. Βρέθηκαν επίσης διαπιστευτήρια και προσωπικά αντικείμενα του Σινουάρ, συμπεριλαμβανομένου ενός όπλου και χρημάτων.

Η ανακοίνωση περί του θανάτου του Σινουάρ και οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη δράση των Ισραηλινών δυνάμεων ξεδιπλώνουν μια έντονη εικόνα των γεγονότων στην περιοχή. Πηγή: documentonews.gr