Η Τουρκία Αντιστέκεται σε Ύπουλα Σχέδια και Προκαλεί Διεθνή Αντίκτυπο

Η Τουρκία Αντιστέκεται σε Ύπουλα Σχέδια και Προκαλεί Διεθνή Αντίκτυπο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε ένα «ύπουλο σχέδιο» που εφαρμόζεται κατά της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν περιορίζονται μόνο στη Γάζα και τον Λίβανο. Σε ομιλία του σε φεστιβάλ τεχνολογίας στην Τουρκία, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να κατανοήσει τον τελικό στόχο αυτού του σχεδίου, υπονοώντας την Τουρκία. Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να φροντίσει να είναι αυτάρκης στην παραγωγή αμυντικού υλικού, κατηγορώντας τους συμμάχους της ότι επιβάλλουν κρυφά ή φανερά εμπάργκο.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Γη της Επαγγελίας», είπε, προσδιορίζοντας την κατάσταση στην περιοχή ως μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να προκληθεί ζημία στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με όλες τις δηλώσεις της και τους χάρτες που παρουσιάζει.

Ανέφερε επίσης ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ περιλαμβάνουν βίαιες ενέργειες κατά της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, κατηγορώντας τους για τη δολοφονία πολιτικών ηγετών και υπογραμμίζοντας τη βία στην περιοχή. Πέρα από αυτό, τόνισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό των καταπιεσμένων και της δικαιοσύνης, αντιτασσόμενη σε κάθε νέο διαχωρισμό της γεωγραφίας της.

Ο Ερντογάν, κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Ισραήλ, δήλωσε ότι οι δυτικές δυνάμεις σταματούν να καταδικάζουν τις βίαιες πράξεις του Ισραήλ. «Προμηθεύουν όπλα, πυρομαχικά και διπλωματική υποστήριξη σε αυτό το δίκτυο σφαγών», ανήγγειλε. Υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι για την παροχή βομβών είναι εξίσου υπεύθυνοι για το αίμα που χύνεται.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας να ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή της από το εξωτερικό στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή. Πηγή: documentonews.gr