Η Τζόρτζια Σημειώνει Ρεκόρ Ψηφοφορίας με πάνω από 328.000 Ψηφοφόρους στην Πρόωρη Διαδικασία

Η Τζόρτζια Σημειώνει Ρεκόρ Ψηφοφορίας με πάνω από 328.000 Ψηφοφόρους στην Πρόωρη Διαδικασία

Περισσότεροι από 328.000 ψηφοφόροι έσπευσαν να ψηφίσουν στις κάλπες της Τζόρτζια, ΗΠΑ. Η πολιτεία, γνωστή ως «swing state», άνοιξε τις κάλπες για την πρόωρη ψηφοφορία την Τρίτη, με την διαδικασία να διαρκεί τουλάχιστον 16 ημέρες. Ο Γκέιμπ Στέρλινγκ από το γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε στο X ότι «η πρώτη ημέρα της πρόωρης ψηφοφορίας κατέρριψε το ρεκόρ της προηγούμενης, που ήταν 136.000 ψήφοι το 2020».

Οι υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τζόρτζια. Ο Τραμπ επιδιώκει να ανακτήσει τη συγκεκριμένη πολιτεία, την οποία είχε χάσει το 2020, ενώ η Χάρις προγραμματίζει επίσκεψη στην περιοχή, προσπαθώντας να διατηρήσει τη δύναμη των Δημοκρατικών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σφιχτή.

Μια ψηφοφόρος δήλωσε στο CNN ότι η κατάσταση της ψηφοφορίας είναι καλύτερη φέτος από την προηγούμενη, αναφερόμενη στις ουρές και την έλλειψη προσωπικού: «Εδώ, τα πράγματα ήταν εύκολα».

Σημαντικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι η Πολιτειακή Εκλογική Επιτροπή, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, ψήφισε έναν κανόνα που απαιτούσε την καταμέτρηση των ψήφων με το χέρι κατά τη διάρκεια της νύχτας των εκλογών, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τα δύο κόμματα, καθώς εκτιμούν ότι αυτός ο κανονισμός μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στα εκλογικά αποτελέσματα. Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας προειδοποίησε πως αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να είναι παράνομες. Η αγωγή των Δημοκρατικών για να μπλοκάρουν τις αλλαγές έγινε δεκτή από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον, ο οποίος ανέστειλε την εφαρμογή του κανόνα. Οι νομικές διαμάχες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, με μια άλλη ακρόαση να έχει προγραμματιστεί.

Πηγή: documentonews.gr