Ιορδανία Προειδοποιεί Ιράν και Ισραήλ για Τις Απειλές στην Ασφάλεια της χώρας

Ιορδανία Προειδοποιεί Ιράν και Ισραήλ για Τις Απειλές στην Ασφάλεια της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν αλ Σάφαντι, προειδοποίησε σήμερα το Ιράν και το Ισραήλ ότι η Ιορδανία θα αντισταθεί με όλες τις δυνατότητές της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Η δήλωση αυτή έγινε την επομένη της ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος, οι οποίοι διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας. “Η Ιορδανία δεν θα είναι το πεδίο μάχης κανενός”, ανέφερε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Σάφαντι ξεκαθάρισε ότι το βασίλειο θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να αντιμετωπίσει απειλές στην ασφάλεια και την σταθερότητά του, καθώς και την ασφάλεια των πολιτών του. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Ιορδανία έχει ενημερώσει τόσο το Ιράν όσο και το Ισραήλ σχετικά με αυτή τη θέση.

Μετά από την ιρανική επίθεση, η Ιορδανία προχώρησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της, έπειτα από την αναχαίτιση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την πολεμική της αεροπορία και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Ορισμένοι πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώσεις συντριμμιών, σύμφωνα με το ιορδανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σάφαντι υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση διεθνής δράση για την επίτευξη μιας διαρκούς εκεχειρίας στη Γάζα και στον Λίβανο, ώστε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί την περιοχή με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Η Ιορδανία επιθυμεί την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών που θα προκύψουν από την επέκταση του πολέμου του Ισραήλ στο Λίβανο και την πιθανή έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη, καθώς το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε πολλαπλά μέτωπα, περιλαμβάνοντας τη Λωρίδα της Γάζας κατά της παλαιστινιακής Χαμάς και τον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ. Μεσογαίας της κλιμάκωσης, ο Σάφαντι προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η στρατιωτική δράση του Ισραήλ στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: documentonews.gr