Ιράν Οι γείτονες δηλώνουν καθαρή στάση κατά επιθέσεων εναντίον της χώρας

Ιράν Οι γείτονες δηλώνουν καθαρή στάση κατά επιθέσεων εναντίον της χώρας

Οι γείτονες του Ιράν έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουν τη χρήση του εδάφους ή του εναέριου χώρου τους για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δήλωση του Ιρανός υπουργού Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κουβέιτ, εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην περιοχή.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι γειτονικές χώρες έχουν διαβεβαιώσει το Ιράν σε αυτό το ζήτημα, την ώρα που το Ισραήλ εξετάζει τις απαντήσεις του στην πρόσφατη ιρανική πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου. Κατά την επίσκεψή του στο Κουβέιτ, ο Αραγτσί επεσήμανε τη σημασία της παρακολούθησης των αμερικανικών στρατιωτικών κινήσεων στην περιοχή και προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αντιδράσει ανάλογα εάν δεχθεί επίθεση.

Πριν από την επίσκεψη στο Κουβέιτ, ο Αραγτσί περιόδευσε σε άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας. Υπογράμμισε τη σοβαρότητα οποιασδήποτε ισραηλινής επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, χαρακτηρίζοντας την ως σοβαρό διεθνές έγκλημα, και τόνισε ότι η Τεχεράνη διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Πηγή: documentonews.gr