Ιράν: Στήριξη για εκεχειρία και απειλές κατά Ισραήλ και ΗΠΑ

Ιράν: Στήριξη για εκεχειρία και απειλές κατά Ισραήλ και ΗΠΑ

Η ηγεσία του Ιράν απαντά στις απειλές Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω συντονισμένων επικοινωνιών από τη Βηρυτό και την Τεχεράνη. Σύμφωνα με αναφορές, το Ιράν εμφανίζεται να υποστηρίζει αιτήματα για εκεχειρία, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για τυχόν επιθέσεις στις πετρελαϊκές του εγκαταστάσεις. Ο Αλί Φαντάβι, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, προειδοποίησε ότι το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές ενεργειακές εγκαταστάσεις σε περίπτωση επιθέσεων από το Ισραήλ. Δήλωσε: «Αν οι κατοχικές δυνάμεις προβούν σε ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας, τις εγκαταστάσεις και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε από τη Βηρυτό ότι η Τεχεράνη υποστηρίζει τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν από τον λιβανικό πληθυσμό και είναι ταυτόχρονες με εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Αραγτσί τόνισε: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για μια κατάπαυση πυρός υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι αποδεκτή από τον λιβανικό λαό, αποδεκτή από την αντίσταση».

Ο υψηλόβαθμος Ιρανός διπλωμάτης επισήμανε ότι η παρουσίας του στη Βηρυτό σε «αυτές τις δύσκολες συνθήκες» είναι η καλύτερη απόδειξη της υποστήριξης του Ιράν προς τον Λίβανο και τους σιίτες.

Πηγή: documentonews.gr