Ιρανική Πυραυλική Επίθεση Στο Ισραήλ και οι Στρατηγικές Αντιδράσεις του Ισραηλινού Στρατού

Ιρανική Πυραυλική Επίθεση Στο Ισραήλ και οι Στρατηγικές Αντιδράσεις του Ισραηλινού Στρατού

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση του Ιράν με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους. Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ τόνισαν ότι η αντίδραση θα είναι «σοβαρή και σημαντική» και ότι αφιερώνουν χρόνο στον σχεδιασμό της αντίκρουσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ισραηλινό Τύπο, οι ισραηλινές δυνάμεις είναι ήδη ενεργές σε επτά διαφορετικά μέτωπα, με τις μάχες να συνεχίζονται στις περιοχές της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, ενώ εμπλέκονται και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο, το Ιράν, καθώς και εναντίον συμμάχων του Ιράν στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά το είδος της ενδεχόμενης αντίποινας από το Ισραήλ. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι δεν έχει ληφθεί καμία διαβεβαίωση από το Ισραήλ σχετικά με το αν τα χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι εκτός συζήτησης. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά δύσκολο» να προβλέψει αν το Ισραήλ θα εκμεταλλευτεί την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου για να ασκήσει αντίποινα.

Η Δύση παρακολουθεί την κατάσταση με ανυπομονησία, περιμένοντας την αντίδραση του Τελ Αβίβ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την προηγούμενη Τρίτη. «Ελπίζουμε να δούμε σοφία καθώς και δύναμη», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τις κινήσεις του Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr