Ιρανικοί Πυραυλοί Πλήττουν Στρατιωτικές Βάσεις στο Ισραήλ κατά την Επίθεση του Ιράν

Ιρανικοί Πυραυλοί Πλήττουν Στρατιωτικές Βάσεις στο Ισραήλ κατά την Επίθεση του Ιράν

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post επιβεβαίωσε ότι 23 ιρανικοί βαλλιστικοί πυραύλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν. Συγκεκριμένα, περίπου 24 από τους 200 πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν την Τρίτη κατάφεραν να διαπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα και να χτυπήσουν ή να προσγειωθούν κοντά σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η Post ανέφερε πως έχει επαληθεύσει βίντεο που δείχνουν 20 πυραύλους να πλήττουν την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ και τρεις στην βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Επιπλέον, άλλα βίντεο έδειξαν τουλάχιστον δύο πυραύλους να προσγειώνονται κοντά στην έδρα της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ στο Γκλιλότ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι κάποιες από τις αεροπορικές βάσεις επλήγησαν κατά τη μαζική επίθεση του Ιράν, αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξαν ζημιές στη λειτουργία ή σε υλικό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Οι IDF ανέφεραν ότι αξιολογούν τη ζημιά σε κρίσιμες υποδομές και τα περιουσιακά στοιχεία.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ιρανικοί πύραυλοι είχαν καταστρέψει τουλάχιστον 20 αεροσκάφη τύπου F-35 στην βάση Νεβατίμ, ωστόσο αυτή η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη, καθώς εξαρτάται από την ισραηλινή πλευρά για την επιβεβαίωσή της.

Πηγή: documentonews.gr