Ισραήλ και Ιράν: Καταγραφή πιθανών στρατηγικών αντιποίνων στην πρόσφατη επίθεση

Ισραήλ και Ιράν: Καταγραφή πιθανών στρατηγικών αντιποίνων στην πρόσφατη επίθεση

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι το Ισραήλ έχει επικεντρωθεί σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές ως στόχους αντίποινας προς το Ιράν, μετά την πρόσφατη επίθεσή του. Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ σκοπεύει να στοχεύσει σε πυρηνικές εγκαταστάσεις ή να προχωρήσει σε δολοφονίες.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το Ισραήλ δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις σχετικά με το πώς και πότε θα προχωρήσει σε αντίποινα, ενώ σημείωσαν ότι μια ενδεχόμενη απάντηση μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Γιομ Κιπούρ. Το Ισραήλ έχει ήδη δηλώσει τις προθέσεις του να απαντήσει στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν.

Η επίθεση του Ιράν, που πραγματοποιήθηκε στις 1 Οκτωβρίου, περιλάμβανε περίπου 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ και παρουσιάστηκε ως αντίποινα για τον φόνο του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών. Αυτή η εξέλιξη κλιμακώνει τις εντάσεις στην περιοχή και οι παρακολουθήσεις των αντίκτυπων και των αντιδράσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: documentonews.gr