Ισραηλινές Αεροπορικές Επιθέσεις Στη Βηρυτό Εναντίον Τραπεζικών Ιδρυμάτων που Σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ

Ισραηλινές Αεροπορικές Επιθέσεις Στη Βηρυτό Εναντίον Τραπεζικών Ιδρυμάτων που Σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βηρυτό, στοχεύοντας τραπεζικούς θεσμούς που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ. Ο εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός «Αλ Καρντ αλ Χάσαν» εμπλέκεται στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Το λιβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ανέφερε ότι σημειώθηκαν συνολικά έντεκα ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε υποκαταστήματα του οργανισμού, κατόπιν προτροπών στους αμάχους να απομακρυνθούν από τις εν λόγω περιοχές.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι στην Σαΐντα, κάτοικοι έφευγαν τρομοκρατημένοι από την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στοχοποίησε ένα «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ κοντά στην πρωτεύουσα και πραγματοποίησε βολές σε πολλές κοινότητες στον Νότο.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο κατηγόρησε τα ισραηλινά στρατεύματα ότι κατέστρεψαν σκόπιμα ένα παρατηρητήριο των κυανοκράνων στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι αυτό το περιστατικό είναι μέρος μιας σειράς επιθέσεων εναντίον τους, που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Στην Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του κατά της Χαμάς, με μαχητικά πλήγματα που φέρεται ότι οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 73 ατόμων σε βομβαρδισμούς στην Μπέιτ Λάχια. Ο ισραηλινός στρατός αμφισβητεί την αξιοπιστία του συγκεκριμένου απολογισμού.

Κατά την διάρκεια αυτής της κλιμάκωσης, οι δυνάμεις του Ισραήλ ανίχνευσαν επίσης drone που πλησίαζε την ισραηλινή επικράτεια από τη Συρία.

Πηγή: documentonews.gr