Ισραηλινό πλήγμα αποκλείει κρίσιμο πέρασμα στη Συρία και τον Λίβανο

Ισραηλινό πλήγμα αποκλείει κρίσιμο πέρασμα στη Συρία και τον Λίβανο

Το πρωί της Παρασκευής, μια ισραηλινή επίθεση κοντά στο πέρασμα Μάσναα, που βρίσκεται στα σύνορα Λιβάνου και Συρίας, προκάλεσε αποκλεισμό στον δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου, Άλι Χαμίε, ανέφερε ότι η επίθεση στόχευσε περιοχή εντός λιβανέζικου εδάφους κοντά στο συνοριακό πέρασμα και δημιούργησε κρατήρα βάθους τεσσάρων μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τη λιβανέζικη κυβέρνηση, πάνω από 300.000 άνθρωποι—στην πλειονότητά τους Σύροι—έχουν διαφύγει από τον Λίβανο προς τη Συρία τις τελευταίες 10 ημέρες, αναζητώντας καταφύγιο από τους εντεινόμενους βομβαρδισμούς.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) κατηγόρησε το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί το πέρασμα για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Συρία στον Λίβανο. Ο Αβιχά Αντράι δήλωσε ότι οι IDF δεν θα επιτρέψουν την παράνομη διέλευση όπλων και ότι δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Χαμίε υπογράμμισε ότι οι λιβανέζικες αρχές είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση του περάσματος Μάσναα.

Πηγή: documentonews.gr