Καλλιτεχνικό Έργο Μπύρας Ξεφεύγει από την Έκθεση και Πέφτει στον Κάδο Απορριμμάτων

Καλλιτεχνικό Έργο Μπύρας Ξεφεύγει από την Έκθεση και Πέφτει στον Κάδο Απορριμμάτων

Ένα ατυχηματικό περιστατικό σημειώθηκε στο μουσείο LAM στην Ολλανδία, όταν ένα μέλος του προσωπικού πέταξε κατά λάθος ένα έργο τέχνης στο κάδο απορριμμάτων. Το δημιούργημα, που φέρει τον τίτλο «All The Good Times We Spent Together», είναι έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Αλεξάντερ Λάβετ. Αρχικά, ο μηχανικός που εργαζόταν στο μουσείο είδε το έργο να εκτίθεται σε ένα ασανσέρ και υπέθεσε ότι επρόκειτο για σκουπίδια, με αποτέλεσμα να το απορρίψει.

Το έργο, που φαινομενικά μοιάζει με δύο χρησιμοποιημένα κουτάκια μπύρας, είναι στην πραγματικότητα λεπτομερειακά ζωγραφισμένα στο χέρι με ακρυλική μπογιά. Σύμφωνα με το μουσείο, απαιτήθηκε σημαντικός χρόνος για την ολοκλήρωση του. Αφού η επιμελήτρια του μουσείου, Ελίζα Βαντεμπέργκ, επιστρέφοντας από το διάλειμμά της διαπίστωσε ότι τα κουτιά είχαν χαθεί, υπήρξε έντονη ανησυχία για την τύχη τους.

Τελικά, η επιμελήτρια εντόπισε το έργο την τελευταία στιγμή, σε μια σακούλα απορριμμάτων, πριν καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ. Μετά το συμβάν, το έργο μεταφέρθηκε σε μια πιο κλασική θέση σε ένα βάθρο, προκειμένου να αναπαυθεί μετά την περιπέτειά του. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του μουσείου, τέτοια έργα τέχνης συχνά αφήνονται σε ασυνήθιστους χώρους για να εκπλήσσουν τους επισκέπτες.

Πηγή: documentonews.gr