Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ σε σφιχτό ανταγωνισμό για τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική

Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ σε σφιχτό ανταγωνισμό για τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Καμάλα Χάρις, καταγράφει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου ανταγωνιστή της, Ντόναλντ Τραμπ, σε έξι σημαντικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ οι δύο τους ισοβαθμούν σε μία έβδομη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult, η Χάρις προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στη Νεβάδα, κατά 5 μονάδες στην Πενσυλβάνια, και κατά 3 μονάδες στην Αριζόνα, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Επίσης, η Χάρις προηγείται κατά 2 μονάδες στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ στην Τζόρτζια είναι ισοπαλία. Σημειώνεται ότι το προβάδισμά της βρίσκεται μέσα στο στατιστικό περιθώριο λάθους, γεγονός που σημαίνει ότι η αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου μπορεί να κριθεί με πολύ μικρή διαφορά.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, η Χάρις προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, με αυτό το ποσοστό να είναι 2 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Περίπου το 47% των πιθανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Χάρις θα κερδίσει τις εκλογές, συγκριτικά με το 40% που υποστηρίζει τον Τραμπ.

Ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται να διατηρεί πλεονέκτημα σε οικονομικά ζητήματα. Το τελευταίο δείγμα του Bloomberg δείχνει ότι το προβάδισμα του Τραμπ όσον αφορά την διαχείριση της οικονομίας έχει μειωθεί σε 4 ποσοστιαίες μονάδες από 6 που ήταν τον Αύγουστο. Επιπλέον, σε θέματα μετανάστευσης, κατέχει πλεονέκτημα 14 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 6.165 καταγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και το στατιστικό περιθώριο λάθους για τους καταγεγραμμένους και πιθανούς ψηφοφόρους είναι ±1 ποσοστιαία μονάδα σε όλες τις επτά πολιτείες.

Πηγή: documentonews.gr