Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ στο Harrods

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ στο Harrods

Σύμφωνα με μια πρόσφατη εκπομπή του BBC, αποκαλύφθηκαν σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον εκλιπόντα Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους του πολυκαταστήματος Harrods. Οι φερόμενες μάρτυρες περιγράφουν ένα αυστηρό σύστημα κακοποίησης, όπου οι γυναίκες αναγκάζονταν να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους και αντιμετώπιζαν απειλές αν προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν.

Μία από αυτές, η Κέιτ, αφηγήθηκε την εμπειρία της όταν ήταν μόλις 16 ετών και εργαζόταν στα Harrods. Ο Φαγέντ την κάλεσε στο διαμέρισμά του και, όπως ισχυρίζεται, προσπαθούσε να την πιέσει σε σεξουαλικές επαφές, πριν την κακοποιήσει. «Προσπάθησε να είναι γοητευτικός, αλλά εγώ έλεγα συνεχώς όχι», είπε η Κέιτ, προσθέτοντας ότι ο Φαγέντ έγινε επιθετικός και τη βίασε.

Η Κέιτ, που δεν ένιωθε έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία της πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ “Al Fayed: Predator at Harrods”, επιθυμεί πλέον να αποκαλύψει την αλήθεια για τον Φαγέντ και την κατάσταση που επικρατούσε στο πολυκατάστημα. Αναφέρει ότι οι ιατρικές εξετάσεις που του πραγματοποιήθηκαν από την Dr. Ann Coxon, σχετίζονταν με τις σεξουαλικές της δραστηριότητες, ακόμη και αν η ίδια δεν ήταν σεξουαλικά ενεργή.

Πολλές από τις γυναίκες που μίλησαν αποκαλύπτουν ότι ορισμένοι από τους ανώτερους προσωπικούς βοηθούς του Φαγέντ συμμετείχαν στην κακοποίηση, στέλνοντάς τες στο γραφείο ή στο διαμέρισμά του, όπου υπέστησαν επιθέσεις. «Υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα που λειτουργούσε για την διευκόλυνση του Φαγέντ», δήλωσε ο δικηγόρος Dean Armstrong KC.

Οι φρουροί ασφαλείας του Φαγέντ μαρτύρησαν για τα περιστατικά, αναφέροντας πως παρακολουθούσαν τις γυναίκες να εισέρχονται στο διαμέρισμά του και να βγαίνουν με εμφανή σημάδια αναταραχής. Αυτό αποδεικνύει ότι η κακοποίηση δεν συνέβαινε μόνο κρυφά, αλλά με την εμπλοκή και άλλων που ήταν παρόντες στις σκηνές.

Οι καταγγελίες αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με πολλές γυναίκες να σχεδιάζουν επίσημες αναφορές κατά των ιατρών που φέρονται να επιτρέπησαν την οργάνωση των επιθέσεων. Η Dr. Coxon παραμένει δραστηριοποιημένη στον ιατρικό τομέα, και η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατ’ απαίτηση των καταγγελιών.

Όπως επισημαίνεται, οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές και αναδεικνύουν ένα διεφθαρμένο σύστημα στην καρδιά ενός από τα πιο εμβληματικά καταστήματα του Λονδίνου. Πηγή: documentonews.gr