Καταγγελίες για Σεξουαλική Κακοποίηση κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ από 65 Νέες Γυναίκες

Καταγγελίες για Σεξουαλική Κακοποίηση κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ από 65 Νέες Γυναίκες

Περισσότερες από 65 γυναίκες έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες για κακοποίηση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC «Al Fayed: Predator at Harrods». Ανάμεσα στις καταγγελίες, μία από τις γυναίκες ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods το 1977 στο Ντουμπάι, γεγονός που το καθιστά την παλαιότερη κατηγορία που έχει καταγραφεί έως τώρα.

Σύμφωνα με το BBC, 37 από τις 65 αυτής της ομάδας γυναικών δήλωσαν ότι είχαν εργαστεί στο Harrods. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα φερόμενα θύματα ανέφεραν πρόσφατα ότι το σύνολο των γυναικών που συμμετέχουν στην υπόθεση ξεπερνάει τα 70 άτομα. Η ομάδα «Justice for Harrods Survivors» πρόσθεσε ότι ο αριθμός των γυναικών που νιώθουν ασφαλείς να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία αυξάνεται καθημερινά.

Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για πάνω από 200 άτομα, τα οποία επιδιώκουν να διευθετήσουν τις αξιώσεις τους άμεσα με την επιχείρηση. Σε επιστολή τους προς το BBC, τα Harrods επιβεβαίωσαν την κατάσταση αυτή. Εκπρόσωπος της οργάνωσης που εκπροσωπεί τις ίδιες τις καταγγέλλουσες δήλωσε ότι διατηρεί τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται άλλες 220 έρευνες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διερευνά πολλές νέες καταγγελίες κατά του Αλ Φαγιέντ και ότι θα πραγματοποιήσει πλήρη επανεξέταση όλων των υφιστάμενων ισχυρισμών για περιστατικά που έχουν καταγραφεί μεταξύ 1979 και 2013. Αυτή η διαδικασία αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία που να χρειάζονται διερεύνηση με βάση τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν.

Πηγή: documentonews.gr