Καταστροφή και Θάνατος στη Φλόριντα από τον Τυφώνα Μίλτον

Καταστροφή και Θάνατος στη Φλόριντα από τον Τυφώνα Μίλτον

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα Μίλτον, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε περιοχές της Φλόριντα. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται σαφής μόλις οι επιπτώσεις της καταιγίδας έγιναν εμφανείς.

Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην ξηρά, ως τυφώνας κατηγορίας 3, το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο Siesta Key της κομητείας Sarasota. Είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση δεκάδων ανεμοστρόβιλων, κυματισμών ύψους 28 ποδιών, ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων. Περίπου 2,5 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη Φλόριντα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Με την αποχώρηση του τυφώνα από την ανατολική ακτή της Φλόριντα, οι προειδοποιήσεις για έντονους ανέμους και καταιγίδες έχουν λάβει τέλος. Ωστόσο, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι από κατεστραμμένα κτίρια, καλώδια ρεύματος και πλημμύρες εξακολουθούν να είναι υψηλοί.

Ένας αριθμός κατοίκων της Φλόριντα, βλέποντας τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τυφώνων, όπως ο Μίλτον και ο Ελίν που πλήττουν την περιοχή σε διάστημα δύο εβδομάδων, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πολιτεία. Το CNN επικοινώνησε με μια οικογένεια που μετοίκησε στην δυτική ακτή μόλις ένα μήνα πριν, και το σπίτι τους υπήρξε θύμα τυφώνα δύο φορές.

Μια κάτοικος του Siesta Key δήλωσε ότι για να αντέξεις τις ακραίες συνθήκες χρειάζεται “ένα φρούριο” για να αντισταθείς στους σφοδρούς ανέμους και τις ξαφνικές πλημμύρες που φέρνουν οι τυφώνες. Η γυναίκα αναφέρει ότι αυτή και ο σύζυγός της θα μετακομίσουν στο Λος Άντζελες.

Πηγή: documentonews.gr