Καταστροφικές Πλημμύρες στην Μπολόνια και Γύρω Περιοχές της Ιταλίας

Καταστροφικές Πλημμύρες στην Μπολόνια και Γύρω Περιοχές της Ιταλίας

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στη βορειοανατολική Ιταλία, παρατηρούνται εκτεταμένες πλημμύρες. Η αδιάκοπη βροχόπτωση και η υπερχείλιση των ποταμών έχουν προκαλέσει την πλημμύρα μεγάλου μέρους της πόλης της Μπολόνια, καθώς και των γειτονικών περιοχών Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λέπορε, προειδοποίησε τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να ανέβουν στα υψηλότερα πατώματα και ταράτσες των πολυκατοικιών. Η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν προβλέψει ένα τόσο δυνατό κύμα κακοκαιρίας.

Σήμερα το πρωί, η νομαρχία της Μπολόνια ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας στην περιοχή Πιανόρο, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Οι διασώσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στην ίδια περιοχή.

Η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να παρέχει επιπλέον βοήθεια σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι ζημιές στον γεωργικό τομέα είναι ανυπολόγιστες σε αυτή τη φάση.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί προς την Κάτω Ιταλία, με περιοχές όπως η Νάπολη, το Μπάρι και η Καλαβρία να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στην περιφέρεια Βένετο, οι ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου αναβλήθηκαν εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινόμενων.

Πηγή: documentonews.gr