Καταβάλλοντας προσπάθειες για την προσέλκυση των μαύρων ανδρών ψηφοφόρων η Κάμαλα Χάρις παρουσιάζει νέες προτάσεις

Καταβάλλοντας προσπάθειες για την προσέλκυση των μαύρων ανδρών ψηφοφόρων η Κάμαλα Χάρις παρουσιάζει νέες προτάσεις

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων από την κοινότητα των μαύρων ανδρών, ανακοινώνοντας νέες πρωτοβουλίες. Αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνουν μη επιστρεπτέα επιχειρηματικά δάνεια για μικρές επιχειρήσεις και πρόσβαση στη νέα νόμιμη βιομηχανία μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση. Η Χάρις επιθυμεί να αναδείξει πώς αυτές οι πολιτικές θα ωφελήσουν και τον ευρύτερο ανδρικό πληθυσμό.

Οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προεδρικού υποψηφίου Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το αν οι μαύροι άνδρες ψηφοφόροι θα συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και αν θα υποστηρίξουν την Χάρις ή τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ. Η Χάρις γνωρίζει ότι η επιτυχία της εξαρτάται εν μέρει από την υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινότητας.

Η νέα δέσμη προτάσεων περιλαμβάνει τη διάθεση ενός εκατομμυρίου μη επιστρεπτέων δανείων που θα φτάνουν έως και 20.000 δολάρια για επιχειρηματίες από κοινότητες με περιορισμένη πρόσβαση, καθώς και τη δέσμευση για νομιμοποίηση της μαριχουάνας και υποστήριξη των μαύρων επιχειρηματιών στη νέα αυτή βιομηχανία. Επιπλέον, προτάσεις που ενισχύουν την πρόσβαση στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων για τους Αφροαμερικανούς και περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες για ισότιμες υγειονομικές παροχές είναι επίσης στον σχεδιασμό της Χάρις.

Ωστόσο, η υποψηφιότητά της αντιμετωπίζει προκλήσεις, καθώς πάνω από ένα τέταρτο των νεαρών μαύρων φοβούνται ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ, με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της NAACP. Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν είχε λάβει περίπου 80% από τους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους, γεγονός που καθιστά κρίσιμο το Να επιτευχθεί στήριξη και από την ομάδα αυτή.

Αν η Χάρις εκλεγεί, θα γίνει η δεύτερη μαύρη πρόεδρος και η πρώτη μαύρη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ. Ορισμένοι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η υποστήριξή της από τους μαύρους ψηφοφόρους παραμένει περιορισμένη και ότι ίσως η κοινότητα αυτή χρησιμοποιείται για να αποδοθούν ευθύνες για τις ευρύτερες δυσκολίες στην εκστρατεία της. Πηγή: documentonews.gr